Activiteiten

Brochure met activiteiten 2019-2020

Op verschillende plekken bent u van harte welkom op een koffie ochtend. Zingend bent u welkom om in de cantorij of om met een gelegenheidskoor mee te werken aan een dienst. Ook zijn er verschillende thema avonden onder andere over het bezoekwerk in en vanuit de kerk. Hoe houd je het bezoekwerk op een inspirerende manier vol?

Bij een filmavond mag u heerlijk onderuit zakken.

De bijbel gaat open in verschillende kringen. Kortom: er gebeurt heel wat.

Klik hiernaast op het plaatje of kijk in de kerk, er ligt een aantal exemplaren om in te zien of mee te nemen.

ACTIE VAKANTIETAS”
Deze actie is een van de projecten om armoede onder kinderen in Nederland te bestrijden en te verlichten. Met de diakenen van 9 dorpen hebben we 125 rugtasjes gevuld met leuke zomerspulletjes voor een zomer vol buitenplezier. De kinderen van de gezinnen die deelnemer zijn van de voedselbank Bevelanden gaan niet met vakantie of zomaar een dagje uit. Met deze actie geven we op een speciale manier aandacht en krijgen ze ook de gelegenheid op straat of in de tuin te spelen met nieuwe speeltjes.
De actie, die ik aarzelend ben begonnen, is een groot succes geworden. Alle diakenen hebben dit van harte omarmd en de gemeenteleden van de eigen gemeente enthousiast gemaakt.
Dit alles heeft geresulteerd in mooi gevulde tassen, extraatjes geregeld door andere diakenen, zoals zwembadkaartjes, speeltuinkaartjes. Anderen bedachten weer bonnen voor een gratis ijsje, of kortingsbonnen voor de kapper.
Hartverwarmend en ontroerend, zo heeft de contactpersoon van de voedselbank het verwoord.
Die heeft in grote dankbaarheid alle tassen in ontvangst genomen om ze uit te delen aan de kinderen, voorafgaand aan de zomervakantie.
Allen heel veel dank voor inzet, tijd, geld en de liefdevolle aandacht waarmee dit project is gedaan!
Marianne Bijkerk
Diaken HoedekenskerkeVoettochten door de Zak

Wie nadenkt over de pracht en kracht van de Zak van Zuid Beveland komt uit bij het bijzondere landschap. En bij de unieke mogelijkheid om in de Zak te wandelen en fietsen. Op initiatief van de samenwerkende Protestantse gemeenten van ‘Geloven in de Zak’ is het idee geboren om daar meer mee te doen. Zo zijn er verschillende voettochten geweest van dorp naar dorp, van kerk naar kerk.

Momenteel is er geen volgende Voettocht gepland.  Mocht u mee willen werken aan de voorbereiding en uitwerking van deze tochten dan kunt u dat laten weten via het centrale e–mailadres: